TechSoup UKK

Mitä TechSoup Suomi tekee?

TechSoup Suomi on Allianssi ry:n palvelu kaikille suomalaisille järjestöille ja säätiöille. Me välitämme ohjelmistolahjoituksia luotettavilta yrityksiltä voittoa tavoittelemattomille järjestöille, säätiöille, kirkoille ja kirjastoille. TechSoup Suomi on osa TechSoupin globaalia verkostoa ja se toimii jokaisessa maassa paikallisen organisaation kanssa. Suomessa TechSoupin kumppani on Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry. 

Miksi TechSoup on olemassa?

Meidän tavoitteemme on tarjota kansalaisjärjestöille ja säätiöille mahdollisuus laadukkaisiin IT-työkaluihin  budjetista riippumatta. Pyrimme tähän tavoitteeseen toimimalla linkkinä lahjoituksia tarjoavien yritysten ja ohjelmistoja tarvitsevien järjestöjen välillä. Toimintamme on voittoa tavoittelematonta.

Ketkä ovat kelpoisia saamaan ohjelmistolahjoituksia?

Ohjelmistolahjoituksia voivat hakea kaikki rekisteröityneet yhdistykset ja säätiöt. Lahjoituksia tarjoavilla yrityksillä on toisistaan poikkeavia kelpoisuusvaatimuksia, jotka koskevat toiminnan tarkoitusta tai budjettia. Löydät yrityskohtaiset kelpoisuusvaatimukset listattuna täältä.

Miten ohjelmistolahjoituksia voi hakea?

Ensimmäinen askel on täyttää rekisteröitymislomake sivuillamme. Käsittelemme hakemuksen 15 työpäivän kuluessa, minkä jälkeen lähetämme hyväksyntäsähköpostin. Rekisteröityminen on maksutonta.

Rekisteröityneet organisaatiot voivat tilata Adoben, Amazon Web Servicesin, Asanan, Autodeskin, Bitdefenderin, Boxin, CleverReachin, Microsoftin, O&O Softwaren, Symantecin, Tableaun ja Zoomin lisenssejä suoraan sivuiltamme kohdasta Tilaa tuotteita. Lisätietoja tilausprosessista saat sivulta Tilaa näin.

Google järjestöille -ohjelmaa ei tilata sivuiltamme, vaan sen saa käyttöönsä Googlen sivuilta. TechSoupiin rekisteröityneet järjestöt ja säätiöt voivat luoda sivuillamme vahvistuskoodeja, joilla ohjelman saa maksutta käyttöönsä Googlen sivuilla. Lisätietoja löydät täältä.

Microsoft Office 365 for nonprofits -pilvipalvelun organisaatio saa käyttöönsä aloittamalla maksuttoman kokeilujakson Microsoftin sivuilla. Kokeilujakson aikana TechSoup tekee vielä toisen, automaattisen kelpoisuustarkastuksen. Hyväksytyt järjestöt ja säätiöt voivat kokeilujakson päätyttyä jatkaa palvelun käyttöä nonprofit-hinnoilla. TechSoup ei veloita palvelusta mitään, mutta versiosta riippuen Microsoft saattaa veloittaa kuukausittaisen maksun. Lisätiedot palvelusta löydät täältä. Samalta sivulta voit myös aloittaa kokeilujakson.


Maksaako palvelu?

TechSoup Suomen sivuille rekisteröityminen on maksutonta eikä velvoita mihinkään. Lisenssien hankkiminen kauttamme on hyvin edullista tai jopa maksutonta. Verkkosivuiltamme saatavista lisensseistä perimme pienen hallinnollisen maksun, joiden avulla Allianssi pyörittää TechSoup Suomen toimintaa. Hallinnollinen maksu on joitakin prosentteja lisenssin ohjevähittäishinnasta. Yritysten ohjelmista ei muuten aiheudu kuluja järjestöllesi.

Huom! TechSoup Suomen kautta on mahdollista saada pääsy Adoben, Asanan sekä Zoomin alennusohjelmiin, joissa maksat alennushinnan kyseiselle yritykselle. 

Google järjestöille -ohjelma on täysin maksuton, ja Microsoft Office 365 -pilvipalvelun hinnoittelusta voit lukea lisää yllä olevan "Miten ohjelmistolahjoituksia voi hakea?" -kohdasta. 

Toimintamme on voittoa tavoittelematonta.

Yleisimpiä pulmia ja ratkaisuja

Olemme koonneet tänne vastauksia ja ratkaisuja yleisimpiin pulmiin. 


Jäikö sinulle kysyttävää?


Ota yhteyttä TechSoup Suomen koordinaattoriin:
Riikka Helminen, Allianssi ry.

techsoup@techsoup.fi
Löydät meidät myös Facebookista!