Näin lataat ja asennat Microsoftilta vastaanottamasi lahjoitusohjelmistot Volume Licensing Service Centerin avulla

 

Tämä on askel-askeleelta opas siitä, miten saat tuotteesi tunnukset, ja asaennat Microsoftin lahjoitusohjelmistot Volume Licensing Service Centerin kautta.

Huom! Asennusprosessi sujuu helpoiten, jos käytät Internet Explorer-selainta.

1.       Tarkista sähköpostisi

Kun teet tilauksen TechSoup Suomen kautta, tulet vastaanottamaan meiltä kaksi sähköpostiviestiä. Ensimmäisen sähköpostin otsikkona on "Vastaanottamasi Microsoft ohjelmistolahjoitus #tilausnumero" ja sen antaa lyhyen yhteenvedon tilauksesi sisällöstä. Muutamaa päivää myöhemmin saat seuraavan sähköpostin, jonka otsikkona on: "Microsoft määrälisenssisopimus ja lahjoituksen aktivointi #tilausnumero."  Sähköposti ei sisällä lahjoitustuotteen tunnuksia, mutta siinä lukee, miten tehdä, jotta saat ladattua vastaanottamasi ohjelmistot Microsoft Volume Licensing Service Centerin (VLSC)-kautta. Säilytä tämä sähköpostiviesti myöhempää käyttöä varten.

 

Sähköposti sisältää seuraavat tiedot:

-          TechSoup Suomen kautta tilattujen tuotteiden määrän ja tilausnumeron

-          Luvan numero

-          Lisenssin numero

-          Laskun numero

 

Jos et ole saanut näitä sähköposteja - muista tarkastaa roskapostikorisi, jos viestimme ovat joutuneet vahingossa sinne - lisää TechSoup Suomi osoitekirjaasi.  

 

 2. Kirjaudu VLSC:n käyttäjäksi, tai luo Microsoft-tili

Kirjautuaksesi VLSC:n käyttäjäksi napsauta tätä linkkiä: https://www.microsoft.com/Licensing/servicecenter/default.aspx. Kirjautuaksesi käyttäjäksi sinulla täytyy olla Microsoft-tili, joka antaa sinulle pääsyn Microsoftin tuotteisiin ja Microsoftin asiakaspalveluun.

• Jos sinulla ei ole Microsoft-tiliä: siirry vaiheeseen #3 ja seuraa ohjeita miten teet luodaksesi tilin.

Jos sinulla on jo VLSC-tili: siirry vaiheeseen 4 ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla on VLSC-tili, mutta olet unohtanut käyttäjätunnuksesi ja salasanan, voit soittaa Microsoftin asiakaspalvelunumeroon: (09) 8171 0400, tai ota selvää, kuka on edustamasi järjestön VLSC-tilin hallinoija. Henkilöstä, joka luo VLSC-käyttötilin, tulee automaattisesti tilin hallinnoija. Lue lisää kohdasta "Tilin päivitys" (update account) oppiaksesi lisää tilin hallinnoijan oikeuksista ja käyttöoikeuksista.

* Jos soitat VLSC:n asiakaspalveluun, varmista että sinulla on esillä sähköpostiosoite, jonka avulla järjestösi on rekisteröitynyt TechSoup Suomen sivustolle, sekä lahjoitusohjelmistolisenssin numero. Lisenssin numero löytyy lähettämästämme sähköpostista.

 

* Tärkeää: kun soitat Microsoftin asiakaspalveluun, kerro heille heti, ettei TechSoup Suomi ole Microsoft-tuotteiden jällenmyyjä. Vastaanottamasi lahjoitusohjelmistopaketti on erilainen, kuin myynnissä olevat ohjelmistot.

 

3. Luo ”Microsoft-tili”

 Siirry osoitteeseen https://signup.live.com/

Napsauta ”Sign up now”, luodaksesi Microsoft-tilin.

 

·         Luo Microsoft-tili edustamallesi järjestölle:

·         Käyttäjätunnuksen täytyy olla sama sähköpostiosoite, jonka avulla olet rekisteröinyt järjestösi TechSoup Suomen sivustolle (löydät sen kohdasta ”Käyttötili” TechSoupin sivustolta). Suositeltavaa on, että tämä sähköpostiosoite on järjestön sähköposti, eikä yksityinen osoite.

·         Syntymäpäiväksi voit valita vaikka jonkun järjestölle tärkeän päivä, esimerkiksi perustamispäivän.

·         Tallenna nämä tiedot esimerkiksi sen varalta, että edustamasi järjestö vaihtaa VLSC-hallinnoijaa

 

 

 

 

 

 

 

·         Sinua pyydetään nyt vahvistamaan sähköpostiosoitteesi – napsauta vatsaanottamassasi sähköpostissa olevaa linkkiä.

·         Tämä vie sinut takaisin Microsoftin sivustolle, jossa sinun on kirjauduttava sisään salasanan avulla.

·         Napsauta ”OK”. Tämän jälkeen sinua kehoitetaan jälleen kirjoittamaan järjestösi sähköpostiosoite (jonka täytyy siis olla sama, kuin osoite, jonka avulla oleyt rekisteröitynyt TechSoup Suomen sivustolle).

·         Saat vahvistusviestin sähköpostitse. Voit nyt kirjautua VLSC-sivustolle!

 

4. Kirjaudu VLSC -sivustolle

Palaa Volume Licensing Service Center-sivustolle ja kirjaudu sisään Microsoft-tilin, tai käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla.

·         Kun olet kirjautunut sisään, sinun täytyy lisätä vastaanottamasi lahjoitustuotteen lisenssinumero VLSC-tilillesi. Et näe kaikkia vastaanottamiasi käyttöoikeuksia ennenkuin teet tämän.  

·         Valitse: Administration > Add Open License. Näin avaat ”Add Open License”-sivun.

·         Tänne sinun täytyy kirjoittaa lisenssin numero, ja myös tilauksen valtuusnumero lähettämästämme sähköpostista.

 

 

 

 

 

 

 

·         VLSC lähettää automaattisen sähköpostiviestin tilinhaltijalle.

·         Jos tilinomistaja ei aktiivisesti kieltäydy tästä, voit kirjautua uudelleen sisään VLSC:N sivustolle 24 tunnin kuluttua, jolloin voit hyväksyä Open license-sopimuksen ehdot ja aloittaa tilisi käyttämisen.

5. Valitse "Ladattavat tiedostot ja tunnukset" (downloads and keys) päävalikosta

 

 

 

 

 

6. Etsi tilaamasi tuote

* Kaikki tilaamasi Microsoft-tuotteet on listattu tälle sivulle.
* Tässä alla on esimerkki, jonka avullaesittelemme, miten lataat Office 2013 Professional Plus-ohjelmiston.

 

Etsi tuote ja valitse ”Tunnus”.

 

Älä kuitenkaan käytä "Office Web Apps"-tunnusta..

 

 

 

 

 

 

Löydät sekä MAK, että KMS tunnukset. Jos et ole tekemässä etä-asennusta, valitse MAK-tunnus.  

Näytä tuotetunnus, ja säästä se myöhempää käyttöä varten.

 

 

 

7. Lataa tuote VLSC-sivustolta

 

 

·         Valitse ”Lataa” tuotteesi symbolin vierestä.

·         Valitse latausasetus: Download Manager tai Web-selain (TechSoup Suomi susosittelee Download Manageria).

·         Valitse kieli. Voit valita useita eri käyttökieliä järjestösi ohjelmistokäyttöön.  

·         Valitse käyttöjärjestelmän tyyppi (32-bittinen tai 64-bittinen). Jos et tiedä, minkä version valita, etsi tietokoneesi ohjauspaneelista kumpi soveltuu tietokoneeseesi.

·         Napsauta "Jatka" avataksesi latausvalikon.  

·         Huom! "Order media” –painikkeen avulla voi tilata maksullisen asennuslevyn. Näytämme tässä sinulle kuitenkin miten asennus tehdään ilman levyä, joten suosittelemme, että seuraat tämän askel-askeleelta-oppaan loppuun ja lataat tilaamasi ohjelmistot ilmaiseksi!

 

 

 

8. Klikkaa Lataa/Download

 

Näpsäytä ”Lataa” (download) -ikonia, joka näkyy tuotteen nimen alla.

 

9. Käynnistä Download Manager

*
Jos käytät Internet Exploreria ja tietokoneesi on varustettu Windows-käyttöjärjestelmällä, Download Manager ilmestyy esille automaattisesti.

* Jos käytät muuta selainta ohjelmiston lataamiseen, Tallenna nimellä-ikkuna tulee ilmestymään. Määritä, mihin haluat tallentaa tiedoston ja napsauta Tallenna käynnistääksesi ohjelmiston latauksen.

* Jos lataat palvelintuotteen, tarvitset tähän asennuskoodin. Ne näkyvät VLSC:n sivustolla sen jälkeen kun tuotteen lataus on valmis.

* Suosittelemme download managerin käyttämistä sen sijaan, että lataisit selaimen kautta. Se on nopeampi, ja myöskin vähemmän altis vahingoittamaan tiedostoja.

 

Microsoft Download Manager

 

 

 

 

 

Jos saat tämännäköisen viestin, napsauta "salli" (allow). Tämä ruutu takaa sen, ettet vahingossa lataa tietoneellesi mitään haitallista. Niin kauan kuin näet oikean yrityksen (tässä tapauksessa Akamai Technologies) nimen, sinun ei tarvitse pelätä lataavasi viruksia tai muita haittaohjelmia.

 

 

 

 10. Aloita lataus!

 

Download Manager näyttää latauksen kulun. Tila näkyy ikkunan yläosassa. Voit paussata latauksen milloin tahansa (pause). Voit myös käynnistää Download Managerin tarvittaessa uudelleeen, ja jatkaa myöhemmin (napsauta ”resume”).

 

 

 

 

 11. Tallenna lataamasi tiedosto

 

Haluat todennäköisesti tallenaa tiedoston "ladatut tiedostot"-kansioon. Voit tietenkin myös valita itse, minne haluat tallentaa.  

 

12. Tallennetun ISO-tiedoston poltto, purkaminen tai asennus

Kun latauksesi on valmis, näet, että sen tunnisteena on ”.iso”. Mikä on ISO-tiedosto? Yksinkertaisesti sanottuna: se on yksi koottu tiedosto, joka sisältää kaikki tiedot CD-, DVD- tai muulta levyltä. Nämä tiedot tallennetaan kuvana. Tallentaaksesi kuvan tiedostoksi, jjota voit käyttää, sinun täytyy polttaa (ei pelkästään  kopioida) tämä tiedosto DVD-levylle (älä käytä CD-levyä, koska siinä ei ole riittävästi tilaa varastoimaan koko tätä tiedostoa).  

 

Jos sinulla ei ole käytössä DVD:tä, voit:  

 

• Asentaa ISO-tiedoston virtuaaliseen yksikköön tai

• Purkaaa tiedostot tiedostojen pakkausohjelman avulla.

Näytämme sinulle, miten poltat ISO-tiedoston DVD hieman myöhemmin. Käydään kuitenkin ensimmäiseksi läpi joitakin vaihtoehtoisia menetelmiä, koska ne saattavat olla nopeampia, kuin levyn polttaminen.

 

ISO-tiedoston kiinnitys virtuaaliseen yksikköön

Windows 8- käyttäjällä on mahdollisuus asentaa ISO-tiedosto virtuaaliseen yksikköön. Tämä tarkoittaa sitä, että ISO-tiedosto tulee toimimaan väliaikaisessa yksikössä tietokoneellasi ilman, että sinun täytyy polttaa sitä levylle.  

Etsi ISO-tiedosto tietokoneeseeltasi ja napsauta hiiren oikeanpuoleisella napilla. Näet ”Asenna” (mount)- valinnan.

 

 

 

 

Asennettu ISO-tiedosto ilmestyy nyt uutena yksikkönä tietokoneellesi. Voit avata sen ja tutkia sen sisältämiä tiedostoja. Avaa "setup" tiedostoa aloittaaksesi asennuksen. Voit nyt hypätä vaiheeseen

#13.

 

 Pura tiedostot ISO tiedostojen pakkausohjelmiston avulla

 

Useimmissa tietokoneissa on jo valmiina tiedostojen pakkausohjelma, kuten WinZip tai WinRAR. Näpsäytä hiiren oikeanpuoleisella painikkeella ISO-tiedostoa, ja avaa pakkaus-ohjelmiston avulla. Tässä alla näkyvässä esimerkissä käytämme WinRAR-ohjelmistoa.

 

 

 

 

 

Tämä avaa ikkunan, jossa näkyvät kaikki ISO:on sisältyvät tiedostot ja kansiot. Haluamme saaada ne käyttöösi. Eli- sinun täytyy purkaa tiedostot ja siirtää ne käyttöösi tietokoneen kansioon.

 

 

 

 

 

Kun tiedostot puretaan tietokoneeseen, aja "setup" tiedosto aloittaaksesi varsinaisen asennuksen. Voit nyt hypätä vaiheeseen #13.

 

 

 

 

 

ISO-tiedoston polttaminen Windows DVD:tä käyttäen

 

Siirry ladattuihin ISO-tiedostoihin ja näpsäytä tiedostoa hiiren oikealla painikkeeella. Valitse "Avaa sovelluksessa". Saat nyt valita muutamam vaihtoehdon parista. Jos käytät jo Windows-käyttöjärjestelmää, Windows Disc Image Burnerin pitäisi näkyä tässä luettelossa. Napsauta Windows Disc Image Burner.

 

Windows 8- käyttöjärjestelmä tulee näyttämään ”Burn disc image”-vaihtoehdon, kun näpsäytät ISO-tiedostoa oikealla painikkeella.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kun napsautat "Burn disc image" tai "Windows Disc Image Burner", alla esitetty valintaikkuna tulee näkyviin. Napsauta "Burn" aloittaksesi DVD-levyn polton. Varmista, että valitset " Verify disc after burning".

 

 

 

 

Kun tämä on tehty, sinulla on ohjelmistosi asennus-DVD.  

 

13. Asenna käyttäen poltettua DVD:tä

 

Nyt kun olet luonut asennus-CD:n, laita se tietokoneeseesi. Ruudullesi ilmestyyy valinta-ikkuna.

 

 

 

Huom! Saatat joutua poistamaan tämän ohjelmiston aiemman, tai kokeiluversion ennen uuden asentamista. Tehdäksesi tämän, mene tietokoneellasi kohtaan Ohjauspaneeli"> "Ohjelmat" ja poistaa ohjelmiston aiemmat versiot.

 

 

 

 

 

 

 

14. Avaa tiedosto DVD:ltä ja kaksoisnapsauta tiedostoa

 

 

 

 

15. Aja ”Set Up Execution File” asennusohjelmisto kaksoisnapsauttamalla tiedostoa

 

 

 

 

16. Voit nyt asentaa ohjelmistosi!

 

Seuraa asennusohjelman askel-askeleelta ohjeita asentaaksesi ohjelmiston.

 

Onneksi olkoon! Olet nyt saanut, ladannut ja asentanut edustamasi järjestön vastaanottaman Microsoftin lahjoitustuotteen käyttämällä Volume Licensing Service Centeriä!