Microsoftin lahjoitusohjelma - kiintiö ja palautukset

Microsoft myöntää kelpoisille järjestöille ja kirjastoille tuotelahjoituksia, joita haetaan kahden vuoden lahjoituskiintiön puitteissa. Järjestön ensimmäinen lahjoituspyyntö aloittaa kahden vuoden mittaisen lahjoituskauden. Kunkin kahden vuoden lahjoituskauden aikaan tukikelpoinen aatteellinen järjestö voi hakea:

  • Maksimissaan 50 lahjoitettua työpöytäohjelmistoa per tuoteperhe tai CAL-tuotteita. 
        • esim. 50 Office-pakettia, 50 Windows-käyttöjärjestelmää ja 50 CAL-tuotetta
  • Maksimissaan 25 lahjoitettua Windows Server Standard -tuotetta
  • Maksimissaan  5 lahjoitettua serverituotetta, joka ei Windows Server Standard -tuotteita

Sitä, miten monta lahjoituspyyntöä järjestö voi tehdä Microsoftille kahden vuoden lahjoituskauden aikana, ei ole rajoitettu, niin kauan kun järjestö ei ole täyttänyt kahden vuoden lahjoituskiintiötään. Kun uusi kahden vuoden lahjoituskausi alkaa, tilaushistoriikki nollataan.

Tässä alla selitetään, mitä tuoteperheet ovat ja mitä kaikkea yksittäinen järjestö voi vastaanottaa kahden vuoden lahjoituskauden aikana.

Lisätietoja Microsoftin tuoteperheistä löydät täältä 

Lisätietoja lisenssien määrästä tuoteperheen sisällä

Järjestö voi saada enintään 50 lisenssiä kustakin tuoteperheestä kahden vuoden lahjoituskauden sisällä. Tämä rajoitus koskee sovelluksia, jotka toimivat yksittäisessä tietokoneessa, Client Access Licensea (CAL), hallintalisenssejä ja muita lisenssejä, jotka mahdollistavat yhteyden palvelimeen tai palvelinsovelluksen hallinnan.

Lisenssien enimmäismäärä koskee siis yhden tuoteperheen sisällä tilattuja tuotteita. Jos edustamasi järjestö tilaa esimerkiksi 10 Office Professional Plus tuotetta suomeksi, 10 espanjaksi, 10 ranskaksi ja 10 Office-tuotetta Mac-tietokoneelle, järjestö on pyytänyt yhteensä 40 Office Suite -tuoteperheeseen sisältyvää tuotetta, ja järjestön saatavilla on vielä 10 lisenssiä Office-tuoteperheestä.

Viidenkymmenen lisenssin kiintiö mahdollistaa yleensä sen, että järjestö voi asentaa tietyntyyppisen tuotteen jopa viidellekymmenelle eri tietokoneellle. Järjestö, jonka tietokoneissa käytetään useita eri Windows-käyttöjärjestelmiä voi useimmiten asentaa vain saman määrän instansseja, kuin koneilla on käyttöjärjestelmiä. Lue lisää englanniksi Volyme License Agreement -sopimuksesta ja Product Use Rights -käyttöoikeuksista.

Koska järjestö voi saada lahjoituksena korkeintaan viisi palvelintuotetta kahden vuoden lahjoituskauden aikana, viidenkymmenen lisenssin raja ei täten koske palvelimia.

Lisätietoja palvelintuotteiden kiintiöstä

Järjestö voi pyytää lahjoituksena korkeintaan viisi palvelintuotetta kahden vuoden lahjoituskauden kuluessa. Palvelintuotteet voivat sisältyä yhteen tai useaan eri tuoteperheeseen. Järjestö voi hakea kokonaisuudessaan viisi palvelintuotetta kahden vuoden lahjoituskauden aikana. 

Jotkin palvelimista edellyttävät hallintolisenssejä tai Client Access License (CAL)-lisenssejä voidakseen toimia omassa verkossa. Hallinto- ja hakulisenssit ovat erillisiä kohteita ja kuuluvat eri tuoteperheisiin, joissa molemmissa on voimassa 50-lisenssin maksimimäärä.

Kahden vuoden lahjoituskausi

Edustamasi järjestön kahden vuoden lahjoituskausi alkaa samalla, kun teet ensimmäisen Microsoft lahjoituspyynnön. Jos järjestö on tehnyt lahjoituspyynnön jo aiemmin, aiemmat tilaukset nollaataan kahden vuoden kuluttua ensimmäisestä lahjoituspyynnöstä. Uusi kausi alkaa tasan kahden vuoden kuluttua siitä, kun järjestösi lähetti ensimmäisen lahjoituspyynnön.

Järjestön lahjoituskausi kestää siis kaksi vuotta. Jos esimerkiksi edustamasi järjestön ensimmäinen kausi alkaa 12. syyskuuta 2014, uusi kausi alkaa siinä tapauksessa automaattisesti 12. syyskuuta 2016, ja silloin järjestölläsi on heti käytettävissä uusi lahjoituskiintiö.

Microsoft Donation Center -lahjoituskeskus

Rekisteröidyt järjestöt voivat nähdä Microsoft Donation Center -sivuilla yksityiskohtia kuluvan lahjoituskauden tapahtumista. Sieltä näet esimerkiksi sen, milloin kuluva lahjoituskausi on alkanut ja miten paljon lahjoitusten kokonaismääräkiintiöstä on vielä järjestösi käytettävissä. (Nähdäksesi nämä tiedot sinun täytyy olla kirjautuneena sisään).

Hyvitykset ja palautukset

Jos haluat palauttaa tai vaihtaa minkä tahansa Microsoftin lahjoitustuotteen, sinun täytyy palauttaa koko Microsoftin lahjoituspaketti ja tehdä uusi hakemus koskien tuotteita, jotka haluat pitää järjestösi käytössä.

Koska kaikki Microsoftin lahjoitustuotteet ovat ainoastaan ladattavissa, palautuksia ei hyväksytä, jos olet jo asentanut jonkin vastaanottamistasi ohjelmistoista. Jos haluat palauttaa lahjoituksen, sen vastaanottamisesta on saanut kulua korkeintaan 60 päivää.

Jos haluat vaihtaa tai palauttaa Microsoftin ohjelmistolahjoituksen, ota yhteyttä TechSoup Suomen asiakaspalveluun. Lahjoituskiintiösi palautuu entiselleen noin kahdeksan päivän kuluessa palautuksen tekemisestä.

Huomioi, että Windows Get Genuine -sopimuta koskevat eri säännöt, kuin Microsoft Donation -ohjelmaa.