Microsoft-katsaus

Microsoft uskoo siihen, että teknologian avulla voidaan saavuttaa uskomattomia asioita. Siksi Microsoft on kumppani maailmanlaajuisesti tuhansien järjestöjen, kuten sinun edustamasi järjestön kanssa. Microsoft pyrkii auttamaan kansalaisjärjestöjä saavuttamaan tavoitteensa, olipa kyseessä sitten pieni yhdistys tai maailmanlaajuinen verkosto. Microsoft pyrkii tarjoamaan lahjoitusohjelmansa kautta ohjelmistolahjoituksia, koulutusta ja muita tarpeellisia resursseja.

Microsoft Softwaren lahjoitusohjelmat järjestöille ja yleisille kirjastoille on yksi TechSoupin suosituimmista resursseista.

Kelpoisuus
Lisätietoja siitä, mitkä järjestöt ovat oikeutettuja saamaan lahjoituksia Microsoftilta TechSoup Suomen kautta löydät täältä: Microsoftin kelpoisuusehdot.

Microsoftin lahjoitukset ovat Volume Licensing -tuotteita

Microsoftin lahjoitustuotteet, joita voit saada TechSoup Suomen kautta, ovat Volume Licensing -tuotteita. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että itse lahjoitusohjelmiston asennusprosessi on erilainen, kuin jos olisit ostanut ohjelmiston vähittäiskaupasta. Lahjoitusohjelmistoon sisältyy myös etuja, jotka eivät sisälly Microsoftin yleiseen ohjelmistotarjontaan.

Volume Licensing Service Center
Microsoftin Volume Licensing Service Centerin (VLSC) kautta saat asennusohjeita ja myöskin tunnukset, joiden avulla voit ladata vastaanottamasi tuotteet. Ensimmäinen askel on luoda käyttötili VLSC:n verkkosivuilla. Tämä VLSC-tili on erillinen TechSoup Suomen sivustolle luomastasi tilistä. Tarvitset kuitenkin lahjoituskelpoisuuden hyväksynnän TechSoup Suomelta, jotta voit luoda VLSC-tilin.

Volume licence -sopimus ja tuotteen käyttöoikeudet
Kun rekisteröidyt VLSC-sivustolle, sitoudut samalla noudattamaan lahjoitussopimuksen ehtoja. Nämä ehdot ovat yleiset Volume Licence-ohjelmistojen ehdot. Jokaisella sovellutuksella on omat myös tuotteen omat käyttöoikeudet. Ne löydät englanniksi täältä: Product Licencing.

Yksittäisen tuotteiden käyttöoikeuksiin, mistä monet järjestöt eivät välttämättä ole tietoisia, liittyy se, että voit asentaa useimmat sovelluksista kahteen eri käyttämääsi laitteeseen: esimerkiksi pöytätietokoneeseen ja kannettavaan tietokoneeseen. Tämä ei kuitenkaan koske käyttöjärjestelmiä. Alkuperäisen asennuksen ja kannettavan laitteen jäljennöksen on kuitenkin oltava ohjelmiston sama versio samalla kielellä. Esimerkiksi kannettavaan tietokoneeseen asennettua ohjelmistoa saa kuitenkin käyttää ainoastaan sama henkilö, joka on asennetun tuotteen pääkäyttäjä.

Software Assurance -edut
Ohjelmiston käyttölupaan kuuluu myös ohjelmiston kahden vuoden etupaketti. Lahjoitusohjelmistojen Software Assurance -edut eivät kuitenkaan ole samat kuin tavanomaisten tuotelisenssien. Tuotelupa ei vanhene ja se on voimassa niin kauan kuin omistat tuotteen. SA-edut päättyvät kahden vuoden kuluttua, mutta ne voidaan uusia uusimismaksua vastaan. Software Assurance -edut on uusittava ennen päättymispäivää. Tämän jälkeen uusiminen ei ole mahdollista. SA-edut lisäävät tuotteesi arvoa, mutta eivät ole osa sitä. Lue lisää Software Assurancesta ja Volume Licensing englanniksi Microsoftin sivustolta:

Huomioi, että SA-edut, jotka saat tuotteesi mukaan eivät ole samat, kuin kaupallisten tuotteiden mukana tulevat Software Assistance -edut.

Automaattiset Software Assurance -päivitykset
Jos tuote, jonka saat tämän lahjoituksen kautta päivitetään seuraavan kahden vuoden aikana, ja joka kuuluu Software Assurancen kattamien tuotteiden listaan, ohjelmisto päivitetään automaattisesti uusimpaan versioon.

Hyvitykset ja palautukset
Jos haluat palauttaa tai vaihtaa vastaanottamasi Microsoft-lahjoitustuotteen, voit tehdä sen, mikäli et ole aloittanut asennusprosessia. Sinun täytyy palauttaa koko tilaus ja tilata tarvittaessa haluamasi Microsoft-tuotteet uudelleen.

Koska kaikki Microsoft-lahjoitustuotteet ovat ainoastaan ladattavissa, palautuksia ei hyväksytä, jos olet aloittanut tuotteen jonkin osion lataamisen tai vastaanottanut lahjoituksen enintään 60 päivää aikaisemmin.

Jos haluat palauttaa tai vaihtaa saamasi Microsoft ohjelmistolahjoituksen, ota yhteyttä TechSoup Suomen asiakaspalveluun: techsoup@techsoup.fi

Palautusprosessi kestää yleensä noin viikon.

Huomioi, ett Get Genuine Windows -sopimus pienille ja keskisuurille järjestöille on säännöiltään erilainen, kuin tavanomaiset lahjoitusohjelman kautta saadut lahjoitusohjelmistot.

Muut Microsoft-resurssit
Järjestö, joka tarvitsee muita kuin lahjoitusohjelmistojen joukosta löytyviä ohjelmistoja voi hakea Microsoftin Charity Open License -ohjelman kautta sieltä saatavilla olevia ohjelmistoja alennettuun hintaan. Tämän ohjelman avulla järjestöt voivat ostaa Volyme Licencing -ohjelmistoja alennettuun hintaan.

Lue lisää Microsoftin sivustolta lahjoituksista. Saatavilla on myös apua ja koulutusta sekä artikkeleita siitä, miten järjestöt ovat käyttäneet Microsoft-tekniikkaa tavoitteidensa saavuttamiseen.

Tarvitsetko vielä apua?
TechSoup Suomen sivuston kauttaa saat apua ja lisätietoja Microsoftin lahjoitustuotteista ja niiden lisensointi-vaatimuksista. TechSoup Suomen sivustolta löytyy linkkejä eri tuotesivuille.

Voit myös löytää lisää arvokkaita resursseja kotisivujemme kautta, joiden avulla voit käyttää vastaanottamiasi Microsoft-ohjelmistoja tehokkaammin. Löydät artikkeleita, blogeja, keskusteluja, ja webinaareja, joissa teknologian asiantuntijat auttavat sinua hyödyntämään tuotteitasi parhaalla mahdollisella tavalla.

TechSoup Suomi on aina valmis auttamaan sinua, ja voit kysyä mitä tahansa kelpoisuuksiin ja tuotteiden tilaamiseen liittyvää meiltä: Ota yhteyttä.

Myös Microsoft tarjoaa online-tuotetukea.