Vastaa Tietoturva järjestöissä -kyselyyn!

TechSoup-koordinaattori Riikka on tekemässä tieto- ja viestintätekniikan opinnäytetyötään aiheesta "Tietoturva järjestöissä".

Suomalaisista kolme neljäsosaa kuuluu johonkin yhdistykseen ja kahteen tai useampaan yhdistykseen kuuluu yli puolet suomalaisista. Näiden tietojen pohjalta voimme olettaa, että yhdistyksillä on paljon muun muassa jäsentensä henkilötietoja, joiden turvaaminen on tärkeää. Suomalaiset yhdistykset toimivat kuitenkin varsin pienillä resursseilla. Yhdistykset keskittyvät toiminnan tarkoituksensa toteuttamiseen, jolloin pienistä resursseista ei riitä juuri muuhun. Tällaisissa tilanteissa yhdistyksillä ei ole henkilöstöä työskentelemään tieto- ja viestintätekniikan parissa, eikä tämän kokonaisuuden vastuita ole välttämättä nimetty kenellekään. Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa millä tavoin tietoturva-asiat on organisoitu järjestöissä ja mitä ratkaisuja järjestöissä on jo käytössä.

Tietoturvaan liittyviä kartoituksia on tehty hyvin vähän Suomessa järjestöihin liittyen, joten auta Riikkaa keräämään kattava aineisto vastaamalla kyselyyn. Kyselyyn vastataan anonyymisti. Vastaaminen vie ihan oikeasti vain pari minuuttia ja kysymykset on yritetty muotoilla yksinkertaisesti ja esimerkkejä hyödyntäen. Kysely löytyy täältä: https://forms.gle/oRHWLaRFRQ6QCkKF8

X
{link_name} hoitaa TechSoup Suomen kelpoisuustarkastukset ja asiakaspalvelun. Vieraile {link_name}arrow