Meet and Codesta apurahaa lasten ja nuorten koodaustapahtumien järjestämiseen

9:n 10:stä työpaikasta tulee pian vaatimaan digitaalisia taitoja Euroopan komission vuoden 2017 “The Digital Skills Gap in Europe” raportin mukaan. Joka päivä yhä digitaalisempi maailma asettaa uusia haasteita eurooppalaisille yrityksille ja yhteiskunnille. Tästä syystä on tärkeää, että nuoret ovat valmiita omaksumaan taitoja digitaalisempaa tulevaisuutta varten. 

Meet and Code auttaa voittoa tavoittelemattomia järjestöjä järjestämään ruohonjuuritason koodaustapahtumia, jotka tukevat kaiken kokoisia yhteisöjä ja tekevät Euroopasta digitaalisemman, paikalliselta tasolta lähtien. Meet and Code -ohjelman avulla pyrimme kansainväliseen muutokseen ja toimimaan EU:n Code Weekin ja YK:n Kestävän kehityksen tavoitteiden raamien sisällä.

Meet and Coden tavoitteena on tutustuttaa 8–24-vuotiaita lapsia ja nuoria tekniikan ja koodauksen maailmaan. Tapahtumien tarkoituksena on näyttää nuorille, kuinka hauskaa koodaus voi olla ja miten se voi auttaa herättämään ideoita henkiin. Nuorten tulisi oppia miten tekniikka toimii ja kuinka IT vaikuttaa päivittäiseen elämäämme. Tutkimalla laajaa valikoimaa teknologiaa ja digitaalisia aiheita sekä luovaa koodausta, heitä rohkaistaan kehittämään digitaalisia taitoja, joita he tarvitsevat nykymaailmassa.

Järjestöjen, säätiöiden ja uskonnollisten yhdyskuntien on mahdollista hakea 8.6.-10.9. 500 euron apurahaa koodaustapahtumien järjestämiseen 8-24-vuotiaille lapsille ja nuorille. Tapahtumien tulee liittyä teknologiaan tai koodaukseen ja tänä vuonna tapahtumien tulee olla verkkotapahtumia sekä sijoittua 1.9.-31.10. välille. Tapahtuman keston tulee olla 90 minuuttia, mutta tämä voi koostua yhdestä tai useammasta lyhyemmästä osiosta. Osallistujia tulisi olla noin 10. Apurahaa voi hakea yhteen tai useampaan tapahtumaan.

Apurahaa voi käyttää esimerkiksi ohjaajan palkkaamiseen, opetusmateriaalien hankkimiseen ja postittamiseen, tapahtuman markkinointiin, teknisen avun palkkaamiseen ja vaikka verkko-opetusalustan lisensseihin. 

Tutustu Meet and Codeen sekä hae apurahaa täällä!